2010. június 2., szerda

Zulutrade demoszámla alaplépések

  1. Számlanyitáshoz csak követni kell a lépéseket:


  2. Számlabeállítások:

    A lot méret demóban csak standard lehet, nem számít mire állítjuk. Éles számlán lehet állítani mini(0.1) és micro(0.01) méretre is.
    A demó számla 50000 usd-vel és standard lot mérettel indul. Ez arányosan megfelel egy 1000 usd miniszámlának 2 microlot kereskedési mérettel.
    Ez a modellportfoliónk mérete és kockázati szintje is.

    A Maximum Nyitott Lot-ok számát én most 5-re állítom, mert csak egy szolgáltatót fogunk felvenni. Nyilván, ha több szolgáltatóval dolgozik az ember, akkor ezt a számot növelni kell, de közben vigyázni kell, hogy ne nőjön túl nagyra a kockázati szintünk. Mondjuk demó számlán akár limit nélkülire is állíthatjuk, ha több szolgáltatót akarunk tesztelni.
    A Mentés gombot mindig meg kell nyomni, mert csak akkor érvényesülnek a változások!
  3. Szignál Szolgáltató hozzáadása:

    A Zuluranking rangsorolja a szolgáltatókat mindenféle szempont szerint (pl. élettartam, profit, max DD). Van sokkal több szolgáltató is, de én kiválogattam a szerintem legjobbakat. Itt azért nem látszik több. A kiválasztási szempontokról majd később...
    A plusz jelre kattintva lehet szolgáltatót felvenni megadva a kereskedési méretet (ez befolyásolja leginkább a kockázatunkat).
  4. Újra Számlabeállítások:

    A Haladó Beállítások-ra kell kattintani, akkor lehet beállítani saját Stop megbízást. Sose bízzunk egy szolgáltatóban se annyira, hogy ezt nem tesszük meg! Egyszerűen több hiba is felléphet a rendszerben. Például a szolgáltató nyit egy poziciót és aztán bármi oknál fogva kilép (magánügy, net szakadás, stb.) és már nem tud megfelelő stop szintet beállítani (rosszabb esetben nem is szokott). Vagy a zulu szerverénél történik valami hiba és nem megy tovább/késik a zárási megbízás. Ekkor nincs semmi, ami megvédjen minket egy potenciális nagy bukótól, csak az a stop megbizás, ami már a saját brókerünk szerverén van.

    Az, hogy ez mekkora legyen, az függ a szolgáltató kereskedési stílusától és a saját kockázati szintünktől. Nálam pl. 100 alatti stop kicsi, sokszor feleslegesen kiütődne. Egy hosszabb trackrecord után ki lehet számolni mi az optimális. Ez nekem 100 és 200 között van valahol.(Kiszámoltam és 355 lett. Úgyhogy minimum 150-et célszerű beállítani.)
    Beállítok 120-at, mentés:

    ...majd a Biztonságos opció, megint mentés.
    Itt még szolgáltatók, pénznemek szerint lehet állítani a kereskedési méretet, maximális lotszámot. Ha a globális maximumot beállítottuk, akkor ezekre itt valószínüleg nincs szükség.
  5. Készen is vagyunk, elvileg egyelőre már semmi dolgunk.
    (Azért néha előfordulnak rendszerhibák, emiatt nem árt, ha 1-2 naponta ránézünk a nyitott poziciókra. Ezekről majd máskor...)

4 megjegyzés:

  1. Időjós!
    Köszönjük a részletes leírást!
    Én csináltam egy demo-t és barátkozom a felülettel.. Az lenne a kérdésem, hogy van lehetőség az mt4el is összekötni a zulu számlánkat?

    A másik kérdésem pedig, bocs ha előreszaladok a leírásodban: a pozíciókat te manuálisan kötöd be egy rövidtávú stratégiád alapján, amit leginkább eurusd-re kötsz? Ezen a számlán a hosszabb távú pozíciódat akkor nem is nyitod meg?

    előre is köszi a válaszokat.. ha ezeket később akartad leírni, akkor szívesen várok :)
    üdv
    M

    VálaszTörlés
  2. 1. Ha a brókerednél van mt4, akkor readonly módban tudod megnézni a zulu számlát.
    2. Főként rövid tradek.
    3. A szolgáltató mellett láthatsz egy EA jelet, ha mt4 EA-val dolgozik.

    VálaszTörlés
  3. Köszi..
    1. a tied mellett nincs, akkor ezek szerint te manuálisan kötsz.
    2. nem sikerült rájönnöm, hogy a zulu demo-t be tudjam rakni mt4be. akkor ez a funkció csakis az elő számlán lehetséges?

    VálaszTörlés
  4. Igen, mt4 csak élő számlával megy.

    VálaszTörlés