2010. május 7., péntek

Stratégia update

Úgy tűnik, hogy rövid távú pattanás van a tegnapi sokkból...ami még mehet akár feljebb is (szvsz max SP 1160), de én óva intek a hosszabb távú longok felvételétől. Valószínűleg trendforduló van, tehát emelkedésekben továbbra is short. Látjuk még az SP 1100 hamarosan, amit nem fognak rögtön megvenni. Tegnap pedig lehetett látni milyen gyilkos tud lenni, ha egyéves emelkedés után mindenki szabadulni próbál a részvényektől. Legyünk óvatosak, okosak...akkor adjunk, amikor kapkodnak érte. Hallani olyan véleményeket, hogy a tegnapi pánik kitisztította a piacot, így mehet tovább fel újabb csúcsok felé. Na ebben én most nem hiszek. 5 perces pánikban nem tisztul ki a piac, ma sincs pánik, veszik mindenütt a gap down-t. Szóval a bullish megszokás/szentiment még nagyon él, lesz még itt pánikesés megint.

3 megjegyzés:

  1. havi,heti trendet tört és 1150 alatt zárt SP.

    VálaszTörlés
  2. DAX már csak 200MA reménykedhet ,eddig fogja, ha SI időjoskának igaza lesz DAX 5382

    VálaszTörlés
  3. Sokkal inkább a programozott kereskedés, mint emberi hiba állt a tegnapi 9%-os Dow zuhanás hátterében, nyilatkozták piaci szakértők a CNBC-nek. A Barclays stratégájának elmondása szerint ezek a kereskedési rendszerek roppant érzékenyen reagálnak, amikor a volatilitás a magasba szökik. Elképzelhető, hogy ezen modellek közül több is erős jeleket kapott a kockázatok csökkentésére.

    Jelenleg is folynak az esettel kapcsolatos vizsgálódások, melyeket az amerikai tőzsdék és tőzsdei felügyelet is elindított. Az NYSE vezérigazgatójának elmondása szerint az elektronikus kereskedésben keresendők a hibák, nem pedig egy üzletkötő elütésében

    VálaszTörlés