2011. június 16., csütörtök

QE2 és a bika piac vége?

Nem olyan nehéz észrevenni, hogy eléggé hasonlítanak a történések a tavalyiakra, úgyhogy útmutatást onnan lehet meríteni.
Mi történt akkor? A QE kifutása, a nyári gyengeség, a görög félelmek és a gyengülő amcsi makróhelyzet miatt zuhanásba váltottak a piacok és csak az újabb QE mentette meg a hajót az elsüllyedéstől.
Mi van most? Hát nem pont ugyanez? Igaz, hogy a QE2 még csak 2 hét múlva fut ki, de már most is esnek a piacok, pánik még nincs. Sőt egyes eszközök meglepően erősek (pl. DAX, BUX, olaj, arany, ezüst). Nem nagyon akarnak esni, pedig az amcsik már lassan a Fukusima mélypontot tesztelik. Szerintem max. pár hét és ezek is követni fogják a nagy testvért a mélybe.

Technikailag az SP 1240-1250 elég fontos támasz szint. Ha ez is elesik, akkor hivatalosan is kimondhatjuk a trendfordulót. Pánikos gyorsuló esés ezalatt indulhat. Mondjuk valószínű, hogy megpróbálják megvédeni és egy erősebb pattanás is lehet pl. a jövő héten. Holnap viszont jöhet a szokásos pénteki para.

Mindenesetre én tegnap elkezdtem újra nyomogatni a sell gombot:
  • NAZ short 2242 stop 2270
  • DAX short 7190 stop 7250
  • EURUSD short 1.4380 stop 1.4380
UI: A netem nagyon szakadozik a monszuneső miatt, úgyhogy sokszor nem fogok tudni frissen jelentkezni a bejegyzésekkel.

7 megjegyzés:

  1. A Dax-ot nem követem, ezért megkérdezném, hogy ott is van valami fontos támasz szint, olyasmi mint az S&P-nél az 1240 környéke?

    VálaszTörlés
  2. Nem követni kell !Tudod ránézel a chartra és ha nem megy segítség nélkül,akkor ráhúzol vonalakat vízszintest! és ahol többször érintkezik az árfolyammal valószínű egy fontos szint!Tehát ott valószínű hezitálni fog az árfolyam,de ha itt tartasz akkor vigyázz! mert könnyen nagy bukó lesz!
    /Szerintem egy nagyon hülye kérdés volt/

    VálaszTörlés
  3. Határpont: szerintem nem volt hülye kérdés, de ilyen alapon a válaszodat is annak lehetne nevezni, mert nem pontosan arra válaszoltál, hogy kb. mi feleltethető meg annak a szignifikáns szintnek, ami az S&P-nél az 1240 környéke. Jó 6 éves masszív kereskedési tapasztalattal tudom mi a támasz és ellenállásvonal.
    Időjósnak köszönöm a 7000-es szint megjelölését és mivel a Dax-ot csak a portfolio.hu oldalon lévő napi charton figyelem ill. ott is leginkább csak a záróárra vagyok kiváncsi, ezért tettem fel a kérdést. Ha majd letörtük a 7000-es szint, akkor esetleg részemről is érdekesnek tartom megvizsgálni.

    VálaszTörlés
  4. Bocs!,de ha ránézel Dax-ra követés nélkül is látszik,hogy 7024-nél BY program van!!!!!!!!!!!!!!!(ehhez nem kell 6év tapasztalat)
    Egyébként ,ha nem veszed a fáradságot ,hogy ránézzél akkor nem nálam van a baj.
    Bocs a kritikát,ha megsértettelek ,Magyarországon ez úgyis divat!
    Másik: NEM A LEGERŐSEBBET KELL SHORTOLNI?HANEM A LEGGYENGÉBBET:IBEX !!!
    (EZT Időjóstól tanultam)

    VálaszTörlés
  5. MERKEL kisasszony is tudja a 7000 fontos szint!
    Ezért helyezték el a BY programot.(ha elesik első megálló 6850.)
    Érdekes ,hogy Fukusimánál Dax volt a leggyengébb,most EU csődök ellenére a legerősebb.
    Valószínű nem kevés pénzébe kerül ez az EU-nak,hogy megtartsák a 7000.

    VálaszTörlés
  6. DAX kevesebbet esik mint SnP, DOW. Erősebb az index.
    Ez annyit tesz, - Fukusima a jó példa rá - hogy jóval nagyobbat fog majd esni mint DOW, SnP.
    DAX eséshez masszív amcsi esés kell, amint masszív lesz ott az esés, elhihetitek, DAX nem fog lemaradni, azt se tudja majd hány százalékkal essen nagyobbat mint a többiek.

    Időjoska nem DAX-ot shortol? Dehogynem.
    Miért?
    Mert tudja, ha beszakad SnP, DOW, akkor DAX rájuk ver jó pár százalékot. Ha pedig esetleg emelkednének, akkor DOW, SnP nagyobbat emelkedhet az elkövetkező napokban mint DAX. Persze masszív emelkedésnél DAX is rákapcsol, de emelkedésben is megvárja amcsikat.

    Egy szó mint száz, DAX-nál volatilisebb lehet DoW és SnP, de majd időjóska megmondja, hogy látja,, szerintem így látja, szerintem ez a helyes meglátás!:)

    VálaszTörlés