2010. szeptember 12., vasárnap

Zulutrade FAQ

  • Itt a hivatalos FAQ. A magyar nyelvre a jobb felső sarokban lehet váltani.
  • Demó számlán nekem csak 1 normál lot-ot enged beállítani a szignálokhoz. Hogyan tudom csökkenteni?
    Demo számlán nincs kisebb méret.
  • Mitől függ a kockázatom? Hogyan lehet csökkenteni?
    A saját kockázatod a kereskedési mérettel és a saját Stop mérettel tudod csökkenteni.
  • Van arra lehetőség, hogy a követett szolgáltatól függetlenül korábban lezárjunk pozíciót vagy egy jól futó pozit sajáttá tenni és nem engedni lezárni?
    Igen van. Korábban le lehet zárni a Close gombbal. Lehet futtatni is, bár azt még nem tudom hogyan, de láttam már, hogy csinálták. Sőt, te magad is kereskedhetsz a számlán. Demóban ki lehet mindent próbálni. A stop/limit szinteket is felül lehet irni, csak rá kell kattintani.
  • Van lehetőség az mt4-el is összekötni a zulu számlánkat?
    Ha a brókerednél van mt4, akkor readonly módban tudod megnézni a zulu számlát. Mt4 csak élő számlával megy.
  • Honnan tudom, hogy mt4 EA-t futtat a szolgáltató?
    A szolgáltató mellett láthatsz egy EA jelet, ha mt4 EA-val dolgozik.
  • Melyiknél brókernél érdemes számlát nyitni?
    Mindenkinek más szempontjai vannak. Itt egy összehasonlító oldal. Kis összeggel (párezer usd) az AAAFx-t lehet ajánlani az integráció miatt. Nagy összeggel egy régi nagy megbízható ECN bróker lehet a jó választás.
  • Élesben nem csinálhatok olyat, hogy 1000$ vel nyitok egy zulu-számlát és megadom neki a 0.02-es alap lotot, majd meghatározok egy maximálisan nyitható pozíciót?
    Éles számlán beállíthatod akárhogyan, de én mint (nem mt4) szolgáltató csak 1 lotot tudok a zulu felületén kötni. Az, hogy ez a valós számlán mennyi lesz, az már a számla beállításaitól függ.
  • Mi az a ZuluRank?
    A Zulu saját rangsoroló rendszere, ahol aszerint próbálják meg minősíteni a rendszereket, hogy éles számlákon mennyire várható, hogy az adott szolgáltatóval az ügyfelek is tudnak pénzt keresni. Különböző súlyokkal sok szempontot integráltak. Nem tökéletes és vannak hibái, amit ki is használnak, de folyamatosan fejlesztik. A legnagyobb súllyal az abszolút és a relatív DD szerepel, illetve az élettartam, aktivitás.
  • A $86,846.17 profit, amit pl. a te rendszereden látunk az azt jelenti, hogy ha 1 lottal kötnél, akkor lenne ennyi?
    Igen.
  • Jól értelmezem, hogy neked az AAAFX-nel van számlád?
    Nem az AAAfx-nél vagyok (minden nem mt4 számlára ezt írja a zulu).
  • A megbízáshoz azzal egy időben lehet stoppot is hozzárendelni. Az 'ütem' mező mit akarna itt jelenteni? A megbízás feladásakori árfolyamot?
    Ütem = piaci ár. Limit = take profit ár.
  • Mit jelent a Drawdown?
    Elvileg a maximális tőkeveszteség lenne, de a zulu rosszul számolja. A szolgáltatók statisztikáinál a valaha számolt (tehát a teljes élettartam) maximális DD-t viszonyítja a kiválasztott időszak profitjához. Ez nem túl informatív. Többet mond a maximális DD pipben számolva. Ezt a teljesítmény fülön láthatjuk. A helyes maximális DD-t a szolgáltató statisztikáinál a drawdown grafikonról lehet leolvasni, vagy a kereskedési történetből kiszámolni (ki lehet exportálni excel formátumba is).
  • Hogyan állítsam be a kereskedési méretet?
    A helyes maximális DD-t (
    óvatosabb megközelítés szerint ennek két-háromszorosát) megszorozva a kereskedési méretünk értékével megkapjuk a potenciális várható veszteséget. Ezt lehet viszonyítani a tőkeméretünkhöz. Ez alapján látható, hogy a számlánk hosszú távon elbírja-e a szolgáltatót vagy sem. Ha nem, akkor csökkenteni kell a kereskedési méretet. Ha nem csökkentjük, akkor tudatában kell lenni a potenciális teljes tőkevesztés kockázatának. Ezért fontos, hogy a max DD pipben mérve minél kisebb legyen. Nekem pl. a 3000 pipnél magasabb DD már vállalhatatlan.
  • Mit jelent a Roll oszlop a kereskedési történetben?
    Swap/rollover kamat a napon túli pozicióknál.
  • Ki lehet szűrni azokat a szignálokat, amelyek mögött nincs tényleges kereskedés, hanem csak demo?
    Ki lehet szűrni, mert oda van írva, hogy ez a kereskedő élő számlájával kereskedik. A neve mellett szerepel egy $ jel is. A kereskedési történetben egy L betű jelenti, hogy élőben is lekövette valaki a szignált azonos árak mellett. Előfordulhat, hogy egy-egy jelet nem tudnak lekövetni, mert egy hirtelen piaci változás és késés miatt már túl nagy lenne a csúszás a nyitóártól (requote).
  • Mi az az ECN bróker?
    Ahol a megbízások közvetlenül kimennek a bankközi devizapiacra és nincs requote. Nincs dealing desk, ahol felügyelik a kötéseidet. Ez általában csak a normál lot méret feletti megbízásokra vonatkozik még az alapvetően ECN brókereknél is. Tehát a zulura jellemző retail miniszámláknál majdnem biztos, hogy lesz requote és dealing desk.

22 megjegyzés:

  1. Ma reggel megtörtént, amire álmomban nem gondoltam!
    Reggel beakartam lépni a Zulu rendszerbe (éles számla), és azt az üzenetet kaptam vissza, hogy sajnálattal közöljük a számlát megszüntettük :-(
    Egyből support chat, minden, orvosolták a problémámat 6-kb10.30-ig (itt tudtam újra belépni)
    Na de, volt nyitva pozim, nem is kevés, ráadásul követők (szignál), ergo a BIZTONSÁGI STOP BEÁLLÍTÁST SOHA DE SOHA NE FELEDJÉTEK? VALAMINT LEGYEN KÉZNÉL MINDIG EGY MT4 platform, amin tudtok kooperálni!!!!!

    VálaszTörlés
  2. fenti hozzászólás "?"-e véletlenül került oda :-)

    VálaszTörlés
  3. Most valami rendszer regenerálás lehet. Nekem péntek este elvesztette a kapcsolatot az éles számlával, most állt helyre.

    VálaszTörlés
  4. Akkor jó, ill. nem jó, de ez van.
    Követlek ezerrel! :-)
    pont az eurcadon gondolkodtam el reggel, ez miatt, hogy mi van ha közben zártad volna?
    Bizzunk, benne hogy több ilyen nem lesz

    VálaszTörlés
  5. Idojos, erre mondanal meg vmit?

    Ha jol ertem, a zulus stop beallitas egyedi poziciokra vonatkozik. Olyan elofordulhat, h. ha mondjuk piramist epitesz, akkor a legutobb nyitott pozira nagyobb stoppot hagysz 350-pipnel? Tehat piramisepitesnel az osszesitett pozira teszel stoppot, vagy kulon kezeled a pozikat? (Nemtom ertheto-e a kerdes. :|)

    VálaszTörlés
  6. Arrol tudtok vmit, hogy az AAAFx-nel hol parkol a lóvé? Jobb helyeken ugye az ugyfelek penzet fuggetlen banknal szoktak elhelyezni, amihez _elvileg_ nem ferhet hozza a brokiceg, akor sem ha csodbe megy a ceg (vagy eppen az allam...).

    Az AAAFx-nel valyon hogyan van ez?

    VálaszTörlés
  7. Avval a pénzel open live account amit úgyis kidobnál az ablakon.Általában az életben aki ennyit variál mindig ráfázik.Tök mindegy hol lesz a számlád Bármelyik cég bedőlhet.Csináld és ne túl sok Demo olyan pénzek nincsenek élesben!!!!

    VálaszTörlés
  8. Jóska, mióta is tőzsdézel?
    eu h4 szinttörésnél beshortolod az eu-t?
    úgy fog felmenni 1.33 -ig mint a huzat.

    VálaszTörlés
  9. idojos, koszi!

    Tanulsagosak a zulus commentek is :), remelem nem veszed komolyan oket.
    Nem baszogatasbol, csak erdekel, hogyan kereskedsz. Mikor szoktad a stop-ot 0-ba huzni? Pl. ha jol latom egy utobbi eurusd short volt mar +200 pipben aztan -149-nel kellett lezarni.
    Ugye toled tanultam, hogy vedeni kell a profitot. ;)

    VálaszTörlés
  10. "Nem akarok beleszólni:" a pénztárcádhoz állítsd a stopod vagy különben elvérzel!

    VálaszTörlés
  11. gyula: kb. 12 éve.
    Neked h4 szinttörés, nekem máshol ellenállás. De tény, hogy most nem jött be.
    e: Azokat a pozikat, amiket most zártam, elvileg hosszabb távú trendre szántam, ezért próbáltam tartani. Most nem jött be. Ezeknek a stopját a hosszabb trendnek megfelelő ATR szerint kell húzni.
    Tisztában vagyok vele, hogy ez a legtöbb spekinek túl sok és nem is képesek erre, de én így tudok nagyobb trendeket megülni. És a 7K pipes nyerő is ennek köszönhető. Aki rövidebb időtávon kereskedik, kisebb stopot használ, az nem is fog bennemaradni egy napos trendben (pl. gondolom gyula ilyen). A zulun nem is szeretik ezt a stilust. Ezért lehet változtatni fogok.

    VálaszTörlés
  12. Mondjuk persze ha nincsen napos trend, csak sávozás, akkor meg én szívok...ezt lehetett most látni.

    VálaszTörlés
  13. Szerintem Nagyon jól csinálod Időjos!!!!
    És mint alant emlitettem egy hozzá szólásban, erre is figyelni kell!!!!!
    Azért mert időjos másképp kereskedik mint te az nem baj, a profitot véded 100 point nyerőt elraksz!!!!
    HA meg igaza lessz időjosnak akkor ugy is lessz még trend irányú belépőd!!!
    Emberek ez olyan mint a fagyi "nyalni kell" különben lecsöppen!!!!
    Gondolok itt a profit védésre!!!!
    Ha van 100 pont rakd el!!!!
    Ilyen egyszerű!
    Határpont teljesen igazad van!!!!
    Gyúla valóban benne van akár 1,38 is, de a kereskedesi stilusotok más!!!

    VálaszTörlés
  14. Elmondom miert van ez igy akik benne vannak a mokuskerekbe, azok 100 pip nyeronek is orolnek
    viszont siman beleul 200 pip minuszba es igy lassan elvereznek,te nem teheted meg amit az idojos mint mar emlitette ez csak egy iranymutatas!Ja meg valami ne farasszatok mert nem tud koncentralni!!kossz

    VálaszTörlés
  15. Nyilván, mindenki másképpen kereskedik.
    Ezen a gyökér piacon viszont el kell tenni a 100 pipeket, sőt a jóval kevesebbet is (magasabb risk/pipel bekötve persze).
    A tegnapi eu kitörés viszont már nagyon érett de azt is nagyon jól tudom milyen érzés shortban ülve ezt végignézni. Kurva nehéz objektíven észlelni a jeleket ha nem abban az irányban ülsz. Volt szerencsém természetesen nekem is ilyenhez.
    ps.: és spec rühellem az eurusd-t , szívesebben kereskedek gu-val. Sok automata rendszer teljesen szétcseszte az eu mozgását.
    Nem cseszegetni akartalak egyébként Jóska!
    Kitartás és menj előre mint az úthenger! csak így lehet itt boldogulni.

    VálaszTörlés
  16. "Ezeknek a stopját a hosszabb trendnek megfelelő ATR szerint kell húzni."

    Ilyen szimplan, teljesen mechanikusan? En azt gondoltam van vmi tuti, empirikus szabalyod, amikor erzesre 0-ba huzod. Akkor tulkeppen miert nem programozod le?

    "Tisztában vagyok vele, hogy ez a legtöbb spekinek túl sok és nem is képesek erre, de én így tudok nagyobb trendeket megülni. És a 7K pipes nyerő is ennek köszönhető."

    Gondolom a 7 x 1K nyerore celzol. Amugy hogyan jott ki a 355pip stop? A 12 ev alapjan? Ha jol latom a zulus idoszakban 150 koruli stop lett volna az optimum, efolott inkabb csak vitt, mint hozott. Persze megertem, ha erre azt mondod overfitting.

    "Aki rövidebb időtávon kereskedik, kisebb stopot használ, az nem is fog bennemaradni egy napos trendben (pl. gondolom gyula ilyen). A zulun nem is szeretik ezt a stilust. Ezért lehet változtatni fogok. "

    Mi a celod a zuluval?
    Ha jutira mesz, nyilvan celszeru tobbet porogni, pl. alacsonyabb timeframe-re menni es kisebb stoppokkal operalni. Ahogy en latom inkabb a skalpoloknak eri ez meg, ahol sokat szamit a spread. Ha min 4-5-szoros toke kovet, akkor gyakorlatilag ingyen kotsz (juti lefedi a spread-et), a kovetoknek meg a slippage miatt majd egy szint folott nem eri meg.
    Ha vmifele bizonyitasi vágy hajt, akkor meg ki nem xarja le azokat, akik nem latnak be a szamok moge.
    Nemtom mennyire konnyen valtasz stilust, en szemely szerint sajnalnam, mert hozzam is kozelebb all a hosszabb tav.

    VálaszTörlés
  17. Egyebkent a tapasztalat szerint milyen gyakran szokott lenni ilyen 7K-s szeria? Evente 2-3?

    VálaszTörlés
  18. e: ezekre majd egy posztban válaszolok...kb. 10-re való gondolatom van a zuluval kapcsolatban...csak időhiány miatt születnek lassan
    de röviden: ráéreztél a problémára, a zulu a jutalékrendszer miatt inkább a rövid tradeket preferálja
    amikor sok a követő/jutalék akkor én is ebben vagyok érdekelt...amikor kevés, akkor tudom kereskedni a saját stílusom
    pro-b5 tipikus példája ennek: minél jobban megy, annál kevesebb kockázatot vállalsz...nem is keresett semmit fél éve, a jutalékon kívül

    VálaszTörlés
  19. Három hete futtatom a DEMO-t, volt 65ezren is, de most 44ezren áll. A max. ordereim száma 5, felvéve a FLYONTHEWALL és GBP FUND van. Az történt, hogy a GBP 5x eladott, de nem volt beállítva se SL, se TP, így amikor egy buy orderrel akarta volna lezárni ezeket a poziciókat, akkor nem tudta...Szóval ilyesmire is kell figyelni, ha valaki élőben próbálkozik! Én asszem fogok futtatni még 1 hónap demót!

    VálaszTörlés
  20. Na errol beszeltem, SystemFX Live uzenofalan is feltunt vkinek a nem tokearanyos kovetes hatulutoje.

    "If you look at the latest buy trade that cancelled out the other losing 2 trades u will find that it is unfair for those who use fixed trading instead of percentage because the opposite trade only canceled half the losses for fixed, but because more units/lots were traded on percentage, the buy trade made up for the losses, Please use multiple trades instead of variable lots/units. This way fixed and percentage based trades will benefit from the variability."

    VálaszTörlés
  21. Kedves Időjós!

    Érdeklődöm, hogy lehet e valahol látni a zulutrade-en, hogy az induláshoz képest hány százalék a számla értékének változása (pl. Equity)?

    Mert Profit pipekben ezt nem mutatja.

    VálaszTörlés