2010. augusztus 7., szombat

Zulutrade update

SLowRisk
Modellportfolió:
Kezdő összeg: 1000 usd
Kereskedési egység: 2 microlot (0.02 lot)
Eddigi élettartam: 15 hét
Maximális DD a kezdeti tőkéhez viszonyitva: -42% (419.8 usd)
Hozam (nem évesített): +199% (ezt mutatja a zulu is a %ROI rovatban)
ZuluRank: 5.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Időjós!

    Régebb óta foglalkoztat egy kérdés.
    írod hogy a modellportfóliód 1000 usd-ként 0.02 lot.. Ha megnézzük a zulun a jelenleg nyitott pozíciókat akkor ott 1lotot mutat a rendszer pozíciónként, nyilván ez a Zulu "parasztvakítás" része.

    Ha jól értelmezem, akkor ezek mind 0.02 lotok a te rendszeredben.
    Pl. eurusd-n 3 pozi van nyitva, tehát 0.06 lot összesen, és a stop pedig egyhelyen 1.335-ön.. Tulajdonképpen te akkor úgy számolod ki a kockázatot, hogy a stoptávolság szorozva a pozimérettel.. Ha jól értelmezem, akkor jó nagy kockázatot vállalsz az 1000 $-hoz viszonyítva ezeken a trédeken..
    ez egy picit becsapós lehet, ahogy már azt te is írtad..

    így van ahogy gondolom? előre is köszi a választ!

    VálaszTörlés
  2. Nagyjából jól gondolod.
    A modellportfolió pontosan "modell", tehát ez a méret nem a valós kereskedésemet tükrözi feltétlenül. A zulun a nem EA számlákra minden pozicióra 1 lotot lehet kötni, nincs más lehetőség. Azért tükrözi a modell ezt, hogy pontosan lehessen követni.
    A kockázat tényleg nagy (forex), de ez nagy hozamot is ad. Az automatikus stop megadja körülbelüli max. kockázatot. Ez lehet rosszabb is gap esetén. és az is lehet, hogy előbb zárul manuálisan.

    Ezért fontos, hogy senki ne vállaljon túl nagy poziciókat, mert lelkileg úgyse birja ki a drawdown-t.

    VálaszTörlés
  3. köszi a gyors választ!

    írod, hogy nincs más lehetőség csak 1 lotot? eddig a zulu demo-jával barátkoztam, de az élesen is gondolkozom..
    Kicsit összezavarodtam.. Szóval, akkor élesben nem csinálhatok olyat, hogy 1000$ vel nyitok egy zulu-számlát és megadom neki a 0.02es alap lotot, majd meghatározok egy maximálisan nyitható pozíciót? és akkor nézne ki úgy jelenleg a kereskedésem, mint a te nyitott pozícióid, csak 1lot helyett 0.02 van, és nyilván még a nyitható pozíció feltétel is beleszólhat..

    VálaszTörlés
  4. Éles számlán beállíthatod akárhogyan, de én mint (nem mt4) szolgáltató csak 1 lotot tudok a zulu felületén kötni. Az, hogy ez a valós számlán mennyi lesz, az már a számla beállításaitól függ.

    VálaszTörlés