2011. november 2., szerda

Helyzetkép

A lényeg, hogy a bizonytalanság és a nagyfokú volatilitás megmaradhat még hónapokig is. Emiatt nagyon nehéz jó középtávú belépőket találni, illetve ha kihagyunk egyet, akkor elég kockázatos utána beszállni, mert azonnal kistoppolhatnak. Kisebb idősíkra kellett helyeznem a kereskedést. Pár órás, pár napos pozíciók vannak. Ezeket nem írogatom be, mert mire beírnám már zártam is.
A fundamentális helyzet nem igazán támogatja az emelkedést, de ettől függetlenül még nagyon erős shortzáró emelkedések vannak. Kereskedési szempontból meg mindegy is miért ütik ki a pozíciókat.
Technikailag most a 200 napos mozgóátlagról (1272)  elsőre lefordult az S&P, de a korábbi sáv teteje (1210-1230) meg is fogta az esést. Tehát egyelőre egy kitörést tesztel vissza a piac. Úgyhogy két nagyobb kereskedési sáv határán vagyunk (1070-1230, 1230-1320).  Még akár az emelkedés is folytatódhat a negatív hírek ellenére.

2 megjegyzés:

  1. Nem lehet tudni mikor szakad el a cérna,de elfog az biztos.(Viszont jó lenne elkapni.)A viharfellegek gyűlnek a piac ebből semmit nem hajlandó észrevenni.Valószínű a kedvezőbb amerikai adatoknak köszönhetően emelkednek.U.S még bízik ,hogy nem lesz recesszió(pedig már az van állítólag) addig nincs mást tenni....követni.

    VálaszTörlés
  2. Megkövetem magam "ezt nem lehet követni".

    VálaszTörlés