2012. február 18., szombat

Én, a robot.

Olvastam egy érdekeset a zerohedge-n. Manapság a kereskedés 70%-át a robotok (automatizált kereskedési algoritmusok) uralják. Azonban ma már elérhető a Narrative Science programja is (amit a Forbes-al együtt 31 cég használ), amely strukturált adatforrásból teljesen automatikusan gyártja a híreket és megírja az újságcikkeket. A program sok területen használható pl. : sport, gazdaság, ingatlan, reklám, piackutatás. Íme egy példa hevenyészett fordítása:
"Bár a részvényei 17.2%-t estek az elmúlt 3 hónapban és február 15-én $13.72-on zártak, a Barnes & Noble (BKS) reméli, hogy megállíthatja a csökkenést az erős harmadik negyedéves eredménnyel, amit február 21-án kedden fog publikálni."
Mi lesz, ha majd egyszer ezek a rendszerek összekapcsolódnak és a hírolvasó robotok a saját maguk által generált hírekre kezdenek el kereskedni? ?-)

4 megjegyzés:

  1. Robot ide robot oda ha esni kell akkor ők is esni fognak.Egyébként ma az EU is megerősített abban amit gondolok.Még csak kis recesszióra számítanak,én nagyra.
    Okostojások is lefele módosították a várakozásaikat o.5%-ról -0.1%-ra.Én -2.5%-5%-ot számolok és nem hasraütésen alapul,hanem alá van támasztva.

    VálaszTörlés
  2. Ja és nem mindegy hogy kicsi, vagy enyhe, vagy nagyra számítanak.A lényeg egy és ugyanaz.

    VálaszTörlés
  3. "Mi lesz, ha majd egyszer ezek a rendszerek összekapcsolódnak és a hírolvasó robotok a saját maguk által generált hírekre kezdenek el kereskedni? "
    Már így működik a rendszer.Olvassál egy kicsit a Bilderberg group-ról és rájössz milyen világban élünk.Ők döntenek a világ sorsáról és a jövőnkről ha tetszik, ha nem.

    VálaszTörlés
  4. Rég óta foglalkozom az üggyel amit írtál ,hogy mi is ez.A tőzsdét nem véletlenül hozták létre egy céllal ,hogy vagyonokra tegyenek szert és a kicsiktől meg elvegyék ",tőkeátétt".Egy Soros kiül 1000pip mínuszt is ,és te?Ha érdekel miről is van szó -megtalálsz a neten.

    VálaszTörlés